Ponovno uspostavljena direktna veza između Hrvatske i SAD-a

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u subotu, 8. lipnja u dubrovačkoj zračnoj luci na svečanosti povodom dočeka leta AA148 prijevoznika American Airlines iz Philadelphije. 

 

Slijetanjem zrakoplova Boeing 767-300 u Zračnu luku Dubrovnik ponovno je uspostavljena direktna veza između Sjedinjenih Američkih Država i Republike Hrvatske nakon čak 28 godina što je posebno značajno u turističkom pogledu s obzirom na činjenicu da broj američkih turista koji posjećuju Dubrovnik i Hrvatsku kontinuirano raste, a zahvaljujući uspostavljanju ove suradnje Dubrovnik i Philadelphia bit će povezani izravnom zračnom linijom sve do kraja rujna i to tri puta tjedno. 

 

- Kad malo pogledate ovaj početak 2019. godine, s ponosnom možemo kazati kako je Dubrovnik centar svijeta; ugostili smo summit Kina 16+1, posjetio nas je ovih dana predsjednik Europske komisije Juncker, a danas je sletio prvi direktni let u zadnjih 28 godina iz SAD-a u Dubrovnik - izjavio je Franković. 

 

Prigodnim govorima uz gradonačelnika Mata Frankovića obratili su se zamjenica šefa Misije Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj Victoria Jean Taylor, direktor za poslovanje sa zračnim lukama društva American Airlines Richard Muise, generalni direktor Zračne luke Dubrovnik d.o.o. Frano Luetić, župan Dubrovačko neretvanske županije Nikola Dobroslavić te državni tajnik Frano Matušić.

 

Podsjetimo, American Airlines će za Dubrovnik letjeti tipom zrakoplova Boeing 767-300 s kapacitetom 28 visoko luksuznih sjedala u poslovnom razredu i 181 sjedala u ekonomskom razredu. American Airlines posjeduje 955 zrakoplova i zapošljava 122.000 zaposlenika, a dnevno obavi 6.700 letova prema 350 odredišta. Philadelphia, koja se nalazi u saveznoj državi Pennsylvaniji, najveće je čvorište American Airlinesa na istočnoj obali i najvažnija transferna zračna luka za cijele Sjedinjenje Američke Države.

lijevo
desno