Položeni vijenci u znak sjećanja na stradale u potonuću broda “Aurora“

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić u gruškoj su luci položili vijence u more povodom 29. obljetnice potonuća broda “Aurora“ i teške pomorske nesreće u kojoj je život izgubilo deset osoba, a među njima troje malodobne djece.

 

Podsjetimo, ova tragična nesreća na moru s nesretnim ishodom zbila se šestog dana u mjesecu svibnju, 1992. godine, kada su se sudarili Jadrolinijin trajket “Ilirija“ i  Atlasov brod “Aurora“.

 

Gradonačelnik Franković u ovoj je prilici prisjećanja na pomorsku nesreću iskazao žaljenje zbog tragedije koja se zbila u vrijeme Domovinskog rata. „Ova je velika tragedija nažalost zavila u crno mnoge obitelji, iz Grada, Konavala i Župe dubrovačke“ – istaknuo je gradonačelnik Franković.

 

Ovogodišnjem obilježavanju pomorske nesreće, zbog zdravstvenih razloga nije prisustvovala gospođa Luce Popović, tadašnja djelatnica Crvenog križa koja je uspjela preživjeti pomorsku nesreću.

 

U potonuću broda “Aurora“ živote su izgubili: Lucija Mandun, Mato Letunić, Luce Letunić, Senka Kralj, Romano Kralj (8), Andrea Banović (3), Nikolina Banović (1,5), Jele Bogišić, Šima Grbešić i Nikola Bulum.

lijevo
desno