Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima Dubrovnika

Povodom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja jutros su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod Spomen križa na groblju Boninovo, spomen obilježja na bošnjačkom groblju na Boninovu, te kod spomenika poginulim pripadnicima policije ispred zgrade PU dubrovačko-neretvanske i spomen obilježja na poginule vatrogasce na Lichteinsteinovom putu.

 

U ime Grada Dubrovnika, počast poginulim braniteljima i civilima odali su gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenice gradonačelnika Jelka Tepšić i Orlanda Tokić, predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica te pročelnici Grada Dubrovnika i gradski vijećnici.

Vijence su položili i predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, predstavnici PU Dubrovačko – neretvanske, Javna vatrogasna postrojba dubrovački vatrogasci, predstavnici braniteljskih udruga i udruga proisteklih iz Domovinskog rata te obitelji i prijatelji poginulih branitelja.

Program obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja nastavljen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa na Srđu nakon čega je u Muzeju Domovinskog rata održan prigodni program.

Učenici osnovnih škola s dubrovačkog područja održali su recital, a cjelokupni program svojim nastupom uveličala je i klapa Ragusavecchia. Ovom prigodom predsjednik Udruge branitelja Dubrovnika Marko Mišo Mujan uručio je zahvalnice pojedincima, udrugama, ustanovama i tvrtkama koji su im pomagali u radu.

Spuštanjem vijenaca u more s broda Danče odana je počast i svim stradalim pomorcima i braniteljima poginulima na moru.

Program obilježavanja i odavanja počasti nastavit će se svetom misom na mjesnom groblju u Sustjepanu s početkom u 15:30 sati, a svečana sveta misa zadušnica za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu služit će se u 18 sati u katedrali.

lijevo
desno