Pokrenuta javna nabava za projektiranje i gradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petka

Postupak javne nabave  za projektiranje i izgradnju novog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Petka, na lokaciji postojećeg postrojenja, kao i postrojenja za solarno sušenje mulja na Osojniku, a koji su dijelovi Aglomeracije Dubrovnik, poslan je na objavu u elektronički oglasnik i službeni list europske unije TED 25. svibnja 2022., a objavljen je 31. svibnja 2022. godine.

 

Radovi podrazumijevaju izgradnju Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda 2. stupnja pročišćavanja koji se sastoji od tri glavne tehnološke cjeline: mehaničkog pročišćavanja, biološkog pročišćavanja te obrade mulja. U sklopu radova izgradit će se novo postrojenje s pripadajućom opremom, postrojenje za obradu mulja, hidrotehnički tunel duljine oko 350 metara te podmorski ispust dužine 835 metara.

 

Najveći benefit izgradnje novog UPOV-a Petka za građane jest da će u more nakon procesa pročišćavanja odlaziti samo tehnički čista voda.

 

-„Nakon potpisanog ugovora za Aglomeraciju Dubrovnik, refinanciranja izgradnje pročistača za pitku vodu u Komolcu te odabirom izvođača za izgradnju niza kanalizacijskih i vodoopskrbnih cjevovoda na području grada Dubrovnika došli smo i do krune projekta, a to je izgradnja uređaja za obradu otpadnih voda UPOV Petka. Izgradnjom suvremenog postrojenja u povijest će otići postojeći zastarjeli uređaj kojeg djelatnici Vodovoda iznimnim naporima održavaju funkcionalnim, a realizacijom svih segmenata Aglomeracije naš Grad će konačno imati standard kakav smo odavno zaslužili. Čast mi je što će se sve navedeno realizirati upravo predvođeno ovom gradskom upravom i upravom Vodovoda Dubrovnik“, rekao je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

Rok za dostavu ponuda je do 18. kolovoza 2022., što je dulji rok od zakonskog minimuma, a određen je s obzirom na vrijednost i složenost projekta. Trajanje samog procesa nabave ovisit će o zahtjevima za dodatnim pojašnjenjima, prijedlozima za izmjenu i u konačnici eventualnim žalbama samih zainteresiranih ponuditelja. Želja Vodovoda Dubrovnik je završiti proces odabira najpovoljnijeg ponuditelja do jeseni ove godine kako bi se do kraja godine mogla ishoditi građevinska dozvola te započeti s radovima početkom 2023. godine.

 

lijevo
desno