Ove godine otvaramo Dubrovačke ljetne igre 70-ti put!

Ususret početku Dubrovačkih ljetnih igara, i to obljetničkog 70-og izdanja, održana je konferencija za novinare.

 

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković istaknuo je tom prigodom kako je ovo posebna obljetnica te čestitao vodstvu Igara na organizaciji.

 

''Igre su jedan izniman spektakl kojeg mi u Dubrovnik svi osjećamo na poseban način i siguran sam da će i nakon ove sezone biti i kritika i pohvala, ali to je sasvim normalno. Ovogodišnji program uistinu je vrhunski, onakav kakav priliči 70-oj obljetnici i siguran sam da će svatko pronaći nešto za sebe i da će naši sugrađani i posjetitelji uživati u onome što će im Igre ove godine ponuditi'', rekao je gradonačelnik Mato Franković.

 

Intendantica DLJI Dora Ruždjak Podolski istaknula je neke od najvažnijih naslova koji nas ove godine očekuju, poput praizvedbe glazbeno-scenskog djela „Mali princ“ u sklopu programa za djecu, prvog premijernog dramskog naslova obljetničke godine Shakespeareovog „Hamleta“ u režiji Paola Magellija te jedinstvenog nacionalnog i regionalnog događaja, baleta Četiri godišnja doba“ u koreografiji Ilije Živoja na glazbu Maxa Richtera prema Vivaldiju i izvedbi jednog od najboljih svjetskih baleta, ruskog Marijinski teatra.

 

Na konferenciji za novinare govorila je i ravnateljica Igara Ivana Medo Bogdanović koja je zahvalila Gradu na potpori, zamjenica dubrovačko-neretvanskog župana Žaklina Marević te redatelj Paolo Magelli, koji je kazao kako je sretan i uzbuđen što je ponovno u Dubrovniku, ističući kako je ovaj festival najstariji u ovom obliku u cijelom svijetu.

 

Dubrovačke ljetne igre otvaraju se 10. srpnja i traju sve do 25. kolovoza 2019.

lijevo
desno