Otvoreno treće izdanje programa „Šarena zima u Uvali“

Program "Šarena zima u Uvali" Dubrovačkog zimskog festivala u prijepodnevnim satima otvorio je gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Započeo je povorkom Gradske glazbe Dubrovnik i Mažoretkinjama grada Dubrovnika u Uvali Lapad, nakon čega je uslijedilo otvaranje klizališta uz nastup Plesnog studija Lazareti.

 

- Srećom vrijeme nas je poslužilo ove subote pa na ovako sunčan dan otvaramo dječji program Festivala, trećom Šarenom zimom u Uvali. Sutra otvaramo Mokošicu, a večeras centralni dio festivala i vjerujem da će svi naći nešto za sebe, pogotovo najmlađi koji će imati prilike sudjelovati u brojnim radionicama. Ove godine imamo nikad bogatiju ponudu i na kućicama pa će i tu biti velikog izbora hrane i pića. Osobno mi je najdraži dječji program jer vidim koliko djeca uživaju u njemu, počevši od predstava pa sve do radionica. Toga uistinu nedostaje, a djeca se najviše vesele Božiću i blagdanskom razdoblju. Mislim da nema potrebe ići van Dubrovnika kako bi djeca osjetila čari Božića jer i ovdje je sve spremno za njih – rekao je gradonačelnik Mato Franković.

Za vrijeme trajanja festivala, lapadskom šetnicom prometovat će i Adventski vlakić, besplatan za sve putnike, dok je radno vrijeme klizališta svakim danom od 9 do 22 sata.

lijevo
desno