Otvoreno studentsko središte Stanica 50

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je danas na svečanom otvorenju studentskog središta na Sveučilištu u Dubrovniku. Coca-Cola je studentima i drugim mladima u zajednici poklonila studentsko središte Stanica 50, uređeno u prostorima Sveučilišnog kampusa u Dubrovniku.

Novouređeni prostor predan je na upravljanje sveučilištu i Studentskom zboru.Projektom Stanica 50  Coca-Cola povodom obilježavanja 50 godina proizvodnje i poslovanja u Hrvatskoj u trima sveučilišnim gradovima uređuje studentska središta s namjerom da ti suvremeno uređeni prostori budu mjesta za razvoj kreativnih potencijala i talenata mladih te stjecanje dodatnih, prvenstveno praktičnih znanja i vještina.

Gradonačelnik Franković ovom prigodom pohvalio je uređenje prostora u kojima mladi mogu stjecati dodatna znanja, koja nadopunjuju sveučilišne programe, a korisna su u osobnome i profesionalnome razvoju. „Iznimna mi je čast što sam ovdje danas s vama. Coca-Cola pokazuje ovim projektom pravi primjer društveno odgovornog poslovanja te pozivam sve tvrtke na području Dubrovnika da ga slijede“, zaključno je istaknuo Franković.

Rektor dr. sc. Nikša Burum i studentski pravobranitelj Sveučilišta u Dubrovniku Blaž Bulum ovom prilikom zahvalili su Coca-Coli na vrijednoj donaciji. Korištenje studentskim središtima bit će besplatno, a Coca-Cola je prostor uredila prema modernom i mladima prilagođenom idejnom konceptu tvrtke Lotus Group. Projekt Stanica 50 vrijedan je više od milijun kuna, a podržavaju ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

lijevo
desno