Otvorena Ulica Hrvatskog crvenog križa

Ulica Hrvatskog Crvenog križa svečano je otvorena u subotu, a prigodnoj svečanosti u ime Grada Dubrovnika nazočila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

 

Imenom ove glasovite međunarodne humanitarne organizacije, čije je nacionalno društvo u listopadu proslavilo 142. rođendan, nazvana je spojna ulica koja povezuje Ulicu Nikole Tesle s Ulicom dr. Ante Starčevića, a o imenovanju je prethodno odlučilo Gradsko vijeće Grada Dubrovnika.

 

Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić uvodno je rekla kako je uloga Crvenog križa u zajednici neprocjenjiva te da otvaranje ulice koja nosi to ime treba promatrati simbolični znak zahvalnosti Grada Dubrovnika i Gradskog vijeća zbog svega onoga što što volonteri i članovi organizacije nesebično daju gradu i svima sugrađanima u potrebi.

 

Prigodnim govorima nazočnima su se obratili izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa Robert Mark te dopredsjednik gradske organizacije Crvenog križa Dubrovnik Antun Franković dok su postavljenu tablu s novim nazivom ulice otkrile dugogodišnje aktivistice gradske organizacije Crvenog križa Dubrovnik Silva Mladošić i Pave Ogresta.

 

Grad Dubrovnik i Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik razvijaju i njeguju plodnu suradnju, a posljednji plod takvog odnosa jest nabavka specijaliziranog vozila za traganje i spašavanje na moru koje je kupljeno zahvaljujući donaciji Grada Dubrovnika.

lijevo
desno