Otvorena Ulica generala Janka Bobetka, Dubrovnik se zahvalio velikom hrvatskom sinu

U sklopu Dana dubrovačkih branitelja danas je svečano otvorena Ulica generala Janka Bobetka.

 

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković kazao je uvodno kako upravo zahvaljujući generalu Bobetku, zapovjedniku Južnog bojišta, kao i našim hrabrim braniteljima, danas živimo u slobodi u svojoj Domovini.

 

„Dosta vremena je prošlo od kada je general Bobetko poveo sve branitelje Dubrovnika u oslobađanje juga Hrvatske. Dan kada smo u Gradu zavijorili hrvatski barjak označio je svjetlo u tunelu za sve naše građane, ali i za Hrvatsku, jer bila je to prva vojna operacija kojom je hrvatska vojska snažno krenula naprijed i neprijatelju pokazala svu snagu. Ovim činom na jedan mali način Dubrovnik se odužuje velikom čovjeku, vojniku i hrvatskom sinu“, kazao je gradonačelnik Franković te je uputio zahvalu predsjedniku Gradskog vijeća Marku Potrebici kao i svim vijećnicama i vijećnicima čijim zaključkom je preimenovana bivša Ulica Stjepana Cvijića.

 

U činu svečanog otkrivanja ploče s natpisom Ulice generala Janka Bobetka gradonačelnicu Frankoviću pridružio se Ivan Bobetko, generalov sin. 

 

Današnjoj svečanosti, među brojnim uzvanicima, prisustvovala je je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, kao i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirkov Šundo

 

U glazbenom programu sudjelovala je Klapa Sveti Juraj HRM-a. Nakon svečanosti islijedio je mimohod vojnih postrojbi od Gruža do Pila.

 

lijevo
desno