Otvorena nova sportsko-rekreacijska zona Gruža

Prijateljskom utakmicom između MNK Square i Caffe bar Puls obilježen je završetak radova na kompleksu tri igrališta Osnovne škola Ivana Gundulića u Gružu.

 

Novouređena sportsko-rekreacijska zona podjednako je namijenjena učenicima za izvannastavne aktivnosti kao i građanima ovog područja, koji će prostor koristiti za rekreaciju, druženje i održavanje raznih događanja, a kompleks je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

Gradonačelnik je kazao kako su stanovnici Gruža tijekom predizborne kampanje prije tri godine upravo uređenje novog igrališta istaknuli kao jedan od prioriteta, što im je tada obećao napraviti ukoliko postane gradonačelnik. - Danas možemo reći da sam ja ispunio svoju riječ. Vjerujem da će u ovom igralištu uživati djeca i odrasli – zaključio je gradonačelnik Franković.

 

Srednje igralište za košarku i mali nogomet je prošireno, uređeno i presvučeno novim asfaltnim slojem, a izgrađene su i nove armiranobetonske tribine za gledatelje. Najveće igralište je bilo u najboljem stanju te je oko njega djelomično zamijenjena visoka zaštitna ograda. Potpuno novi dodatni sadržaj kompleksa pomoćna je prizemnica smještena uz najmanje igralište. Riječ je o multifunkcionalnoj građevini sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta.

 

Na cijelom kompleksu izgrađen je dio novih ogradnih i potpornih zidova, a postojeći su sanirani i obojani. Postavljene su nove zaštitne ograde, uređeni su i pješački pristupi s rukohvatima, prolazi i terase, a riješen je i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata.

 

Izvođač radova bila je tvrtka Gradimat d.o.o., a investicijom vrijednom 1,2 milijuna kuna upravljao je nadležni Upravni odjel za izgradnju i upravljanje projektima Grada Dubrovnika.

lijevo
desno