Otvorena izložba Foruma mladih „Rukama složeno“ u Umjetničkoj galeriji

Nastavljajući ovogodišnji ciklus manifestacije Forum mladih izložba rukotvorina dubrovačke djece i mladih iz dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te učeničkih domova i centra za mlade pod nazivom "Rukama složeno" otvorena je u srijedu, 22. studenog, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik koja se pridružila Gradu Dubrovniku kao partner u ovoj manifestaciji.
 

Prilikom otvaranja izložbe rukotvorina ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović i  privremeni pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić istaknuli su kako je kvaliteta izloženih radova neupitna te da se nadaju kako će jednog dana neki od ovih mladih umjetnika izlagati upravo u Umjetničkoj galeriji.

Ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Marin Ivanović istaknuo je kako je jedan od temeljnih ciljeva umjetničke galerije stvaranje kulturne publike te poticanje likovnog stvaralaštva djece i mladih te da ga veseli biti domaćinom jednoj ovakvoj izložbi.

Otvorenje izložbe svojim nastupom uveličali su i učenici Umjetničke škole Luke Sorkočevića Barbara Ćorak na flauti i Ivo Baule na gitari, koji su osvojili prvu nagradu na nedavno održanom regionalnom natjecanju učenika i studenata glazbe u kategoriji komorni sastavi – duo.

Na izložbi se može vidjeti širok spektar radova: od likovnih djela, lutaka, haljina pa do maketa i instalacija. Za postav izložbe zaslužan je kreativni tim Centra za mlade Dubrovnik uz stručno vodstvo kustosice Andree Batinić Ivanković. Izložba ostaje otvorena do 27. studenog.

Sljedeća manifestacija Foruma mladih „Smotra kolendara“ održat će se 13. prosinca u dvorani osnovne škole Marina Držića.

lijevo
desno