Otvoren 20. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u petak na svečanosti otvorenja jubilarnog, 20. izdanja Mediteranskog sajma zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva, koji se ove godine od 23. do 27. ožujka održava u hotelu Rixos Premium Dubrovnik.

 

Uputivši čestitke organizatorima na značajnom jubileju, zamjenica Tepšić istaknula je kako je ova vrijedna sajamska manifestacija ostvarila svoj cilj postavši tradicionalnom događanjem za brojne izlagače i posjetitelje sajma.

 

Ceremoniji otvaranja sajma uz brojne sudionike prisustvovala je i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ujedno izaslanica predsjednika Vlade Republike Hrvatske, koja je naglasila: „Ovakvi sajmovi nam uvelike pomažu u provođenju naših politika jer promiču zdrave, ekološke proizvode. Posebno me veseli što u posljednje vrijeme imamo rast proizvoda s oznakom izvornosti i trenutačno smo sedmi u EU. Ulagat ćemo i u oznake hrvatske kvalitete koje jamče slijed proizvoda od polja do stola“, rekla je.

 

Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva promiče ekološku i tradicijsku proizvodnju putem raznovrsne ponude izlagača, ali i kroz popratni program ispunjen poučnim radionicama i predavanjima. Mjesto je to na kojem izlagači i proizvođači ostvaruju neposredan kontakt s posjetiteljima i krajnjim korisnicima tih proizvoda, prvenstveno ugostiteljima i hotelijerima

lijevo
desno