OŠ MONTOVJERNA Gradonačelnik obišao radove

Prije točno godinu dana počelo je rušenje stare zgrade male škole na Montovjerni. Danas na istom mjestu stoji potpuno nova škola, radovi na zgradi privode se kraju, a obišao ih je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima, u pratnji novinara.

 

''Još će trebati otprilike dva mjeseca dok se sve skupa završi, ali to je prije predviđenih rokova tako da smo zadovoljni i napretkom i kvalitetom izvedenih radova. Ugovorena vrijednost radova je 70 milijuna kuna, uz to nas još očekuje i nabavka opreme, za koju je raspisana javna nabava, a sve kako bi škola bila spremna do rujna ove godine, kada i počinje nova školska godina. Vjerujem da će do tada sve biti spremno'', rekao je u prigodi obilaska gradonačelnik Franković.

 

U obilasku je bila i privremena ravnateljica škole Snježana Vlahinić, koja je pojasnila kako će nastava biti organizirana u jednoj smjeni te imati i mogućnost produženog boravka za niže razrede.

 

Nova škola imat će po dva odijeljena za učenike od prvog do osmog razreda i kapaciteta je 450 učenika. Imat će i dvodijelnu sportsku dvoranu s pratećim sadržajima, blagovaonicu i knjižnicu, dodatne učionice za izborni predmet te prostore za pedagoga i psihologa.

 

U tijeku su završni montažerski radovi na instalacijama, radovi na fasadi te unutarnji ličilački radovi, a potrebno je još izvesti radove na parkingu i uređenju okoliša.

lijevo
desno