ORLANDOVA GODINA Preuzete sve ulaznice za besplatnu predstavu "Bijesni Orlando"

Orlandova godina

Preuzete su sve besplatne ulaznice za lutkarsku predstavu „Bijesni Orlando“ koju će glasovita talijanska družina Figli d’Arte Cuticchi u nedjelju, 11. kolovoza izvesti na taraci Revelina u sklopu obilježavanja Orlandove godine, a u okviru programa jubilarnih 70. Dubrovačkih ljetnih igara. 

 

Besplatne ulaznice za ovu predstavu podjednako namijenjenu djeci i odraslima bile su dostupne za preuzimanje u Festivalskoj palači, a interes nije izostao. 

 

Družinu Figli d'Arte Cuticchio iz Palerma 1977. godine osnovao je majsot Mimmo Cuticchio. Uspjeh brojnih predstava doveo je ovu družinu do suradnje s brojnim učiteljima europskog kazališta i do sudjelovanja na festivalima i kazališnim smotrama diljem svijeta. Već su nastupali na Dubrovačkim ljetnim igrama i to 1982. godine na Bunićevoj poljani u sklopu Dana mladog teatra s predstavom „Bitka Orlanda i Rinalda za lijepu Angelicu“.

 

“Bijesni Orlando ili Astolfovo putovanje na Mjesec” ključna je epizoda u “Bijesnom Orlandu” Ludovica Ariosta, ali i u repertoraru Opere dei Pupi - lutkarskom kazalištu marioneta koje prikazuje srednjovjekovna književna djela - a tradicionalnoj publici ove umjetnosti, upravo je “Bijesni Orlando” jedan od najdražih naslova.

 

Povodom 600. obljetnice postavljanja Orlandova stupa na Stradun, 2019. je Grad Dubrovnik proglasio Orlandovom godinom, a  u sklopu obilježavanja tog jubileja organiziran je i ovaj program zahvaljujući donaciji Rezervata Lokrum.