Okusi Srijema i Slavonije predstavljeni dubrovačkim gurmanima

U sklopu četvrtog Good Food Festivala brojne Dubrovkinje, Dubrovčani i ljubitelji dobre hrane u četvrtak, 19. listopada, imali su priliku uživati u okusima Srijema i Slavonije i pobliže se upoznati s bogatom, domaćom slavonskom kuhinjom vukovarskog kraja. Prezentaciji okusa Srijema i Slavonije nazočila je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.
 

Prilikom predstavljanja ponude Srijema i Slavonije, direktorica turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije Rujana Bušić Srpak kazala je kako slavonska hrana nije hrana za "Michelinove zvjezdice" već je to hrana narodnih kuhinja, autohtonih namirnica i recepata koji se prenose s koljena na koljeno.

"Večeras je doista bila bogata i impresivna trpeza domaće autohtone jednostavne narodne hrane. Vjerujem da su svi uživali od predjela do deserta. To su vrlo zanimljive recepture koje su se originalnom izvornom obliku sačuvale do dana današnjeg i to su jela kakva jedemo u svojim domovima gotovo svakodnevno. Mislim da velik broj stanovnika Hrvatske zapravo zna da je upravo Slavonsko-srijemska kuhinja jedna od najraskošnijih jedna od najbogatijih kuhinja", kazala je Bušić Srpak.

lijevo
desno