Održani Dubrovački polumaraton i humanitarna utrka građana

Perjanica Du Motiona, mjesecima unaprijed rasprodani Dubrovački polumaraton kao i humanitarna utrka građana održani su danas na ulicama Dubrovnika.

 

Središnju utrku jutros je na Stradunu otvorio direktor Du Motiona Alen Bošković dok je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Dživo Brčić pucnjem iz startnog pištolja označio početak humanitarne, pet kilometara duge, urke građana, koji su danas trčali u znak podrške mladoj sugrađanki Doris Bender.

 

Španjolci Severino Felipe Gomez i Arturo Quijada Gonzales pobjednici su Dubrovačkog polumaratona, a postavili su i novi rekord jer su stazu istrčali za svega sat i 12 minuta. Najbrža u ženskoj kategoriji bila je Lara Hoffman. Najbrži trkač na 5K utrci građana je Slovenac Max Gerlič (20:05). U ženskoj kategoriji najbrža je Grkinja Athanasia Sevastaki (25:59).

 

Međunarodno prepoznata sportska manifestacija Du Motion - Dubrovački polumaraton (Runners’ Days Dubrovnik) ove godine privukao je oko 2700 sudionika iz gotovo 50 zemalja.

 

lijevo
desno