Održana Večera od Kandelore

Tradicionalna Večera od Kandelore upriličena je u petak, 2. veljače u tvrđavi Revelin, a nazočili su joj brojni uzvanici iz javnog, društvenog i političkog života Grada te ugledni gosti iz Hrvatske i svijeta.


Tijekom uvodnog iskaza dobrodošlice gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković pozdravio  je dobitnike godišnjih priznanja Grada Dubrovnika i festanjule kao predvodnike Feste „koju baštinimo od davnina“.

-„Dopustite mi da povodom Dana Grada i Feste našeg zaštitnika zahvalim svim vama na suradnji i izrazim nadu da ćemo zajedno, dajući najbolje od sebe, stvarati grad po mjeri svojih građana, pomagati potrebitima i raditi na osiguranju uvjeta kako bi svaki naš građanin može ostvariti svoje pune potencijale“, kazao je gradonačelnik najavivši velike kapitalne i infrastrukturne projekte.

-„Usmjerit ćemo sve naše sposobnosti i snagu u njihovo rješavanje. A kako bismo uistinu bili umješni u gospodarenju i razboriti u planiranju budućnosti trebamo svaku dobronamjernu sugestiju i konstruktivnu pomoć, ali i prstohvat nebeske providnosti. Upravo zato smo sretni što je Sveti Vlaho, biskup, liječnik i mučenik, naš nebeski zagovaratelj, stoljećima čuva svoj grad od svih nedaća i prijetnji, prati nas i štiti“, zaključio je.

Uzvanici su se počastili tradicionalnim jelima, dok je u glazbenom dijelu programa nastupila klapa Iskon te duo Cello&Piano.

Riječi blagoslova uputio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. 

lijevo
desno