Održana tradicionalna Dubrovačka trpeza

Kruna Good Food Festivala, Dubrovačka trpeza, održana je i ove godine na Stradunu, a događaju je nazočio i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

- Tradicija Dubrovačke trpeze nastavlja se i dalje, tradicija kojom svi dubrovački restorani i hoteli daju i pokazuju najbolje od sebe našim gostima na kraju turističke sezone. Ove godine kraj sezone će još malo čekati jer bilježimo izvrsne rezultate u listopadu, a najave pokazuju isto i za studeni, što ovu sezonu čini najuspješnijom ikad. Uz profit koji je osnovni motiv za rad, treba pokazati i društveno-odgovorno poslovanje i pomaganje drugima što krasi ponudu našeg grada – naglasio je gradonačelnik Franković. 

 

Dubrovačka trpeza kao i svake godine ima humanitarni karakter pa će se prihod od prodaje jela, koja su se mogla kušati uz bonove od 35 kuna, donirati udrugama Lukjernica i Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije, a tom je prilikom prikupljen iznos od 78 655 kuna.  

 

Uz Turističku zajednicu grada Dubrovnika i Grad Dubrovnik, organizatori Dubrovačke trpeze su I Dubrovačko – neretvanska županija, Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Dubrovnik, Obrtnička komora Dubrovačko neretvanske županije, Ceh ugostitelja te Turističko ugostiteljska škola Dubrovnik.

 

lijevo
desno