Održana svečana akademija Nogometnog kluba GOŠK – Dubrovnik 1919.

Povodom stote obljetnice Nogometnog kluba GOŠK - Dubrovnik 1919. svečana akademija kluba održana je u Kazalištu Marina Držića. Događaju je prisustvovao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković koji je čestitao u zahvalio svima koji su dali godine Nogometnom klubu.

 

- Vidimo da je sam nogomet datirao još i prije, iz doba Dubrovačke Republike, a ne znam postoji li grad u Hrvatskoj ili svijetu gdje na jednom spomeniku piše ‘ne udarajte loptom u zid’. I dalje se, hvala Bogu, udaralo loptom u zid i iz toga su nastajali vrsni sportaši koje je Dubrovnik iznjedrio, ne samo u nogometu nego i u svim ostalim sportovima. Jesmo li uvijek ispunjavali očekivanja? Nismo, ali i to je normalno, a uvijek može i mora bolje. Današnja sportska infrastruktura u Dubrovniku je, složit ćete se u lošem stanju. Ove godine započeli smo s velikom investicijom u Gospinom polju, uređenjem terena i ostalih sportskih sadržaja kako bi udovoljili pravilima 2. Hrvatske nogometne lige. Kako ulažemo u ostale sportove, moramo se osvrnuti i na stadion u Lapadu. Dugo smo razmišljali što i kako napraviti s njime. Bilo je ideja o prodaji i gradnji stadiona na drugoj lokaciji, ali ipak je on srce našeg grada i osjećaja vezanih za nogomet. Najavljujem da, nakon što završimo teren u Gospinom polju koji će biti gotov do kraja godine, od iduće godine krećemo u projektiranje i redizajn lapadskog stadiona i nadam se da ćemo do 2021. godine krenuti u njegovu obnovu – rekao je gradonačelnik Franković.

 

Predsjednik NK GOŠK - Dubrovnik 2019. Pero Vićan zahvalio se svima koji su došli uveličati proslavu. - Hvala Gradu Dubrovniku jer da nema njega i da ga nije bilo teško da bi klub ostao – istaknuo je predsjednik Vićan.

Svečanosti je uslijedila dodjela zahvalnica, priznanja i povelja svima koji su GOŠK učinili klubom koji je on danas, a program 100. rođendana kluba nastavlja se i kroz tjedan raznim utakmicama.

 

lijevo
desno