Održana međunarodna konferencija o budućnosti kulturne baštine

Međunarodna konferencija pod nazivom ''Zajednička budućnost kulturne baštine: sinergija između baštine, turizma i digitalne kulture'',  u organizaciji Hrvatske udruge povijesnih gradova (HUPG) i Grada Dubrovnika, održala se 10. i 11. travnja u Dubrovniku.


Na konferenciji za novinare održanoj tim podom dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je kako budućnost upravljanja turističkom destinacijom leži u digitalnoj kulturi. ''Postoje brojna rješenja koja nam mogu omogućiti lakše komuniciranje, primjerice o tome koje je najbolje vrijeme za posjetiti povijesnu jezgru. Jer su povijesne jezgre prostorno ograničene, a važno je zaštititi kulturnu baštinu i tako osigurati održivi razvoj'', kazao je gradonačelnik Franković.

Prvog dana konferencije sudionike je u ime Grada Dubrovnika pozdravila zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić.

''Preuzeli smo zadaću stvoriti odredište održivog turizma. Prvi smo grad koji je inicirao razgovore  s CLIA organizacijom, s kojima smo ostvarili izvrsnu suradnju u cilju očuvanja Dubrovnika i njegove povijesne baštine. Želimo osigurati najbolji mogući doživljaj za svakog gosta uz visoki društveno-komunalni standard za naše sugrađane'', rekla je zamjenica Tepšić, koja je u sklopu konferencije održala i predavanje na temu projekta ''Respect the City''.
 
 

lijevo
desno