Održana 18. Olimpijada dubrovačkih dječjih vrtića

Oko 350 dubrovačkih predškolaca sudjelovalo je  na 18. po redu Olimpijskom festivalu dječjih vrtića, održanom na gradskom stadionu Lapad. Događaj je pokrenuo Olimpijski odbor, a u Dubrovniku ga organizira Dubrovački savez sportova. Manifestaciju su otvorili zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

 

Zamjenica Tepšić je izrazila zadovoljstvo što je ovaj događaj postao jedna lijepa tradicija jer motivira najmlađe na rekreaciju i bavljenje sportom u budućnosti.   

 

- Mi kao Grad Dubrovnik moramo raditi i poticati sve takve aktivnosti. Naša strategija sporta i razvoja sportske infrastrukture kreće upravo u tom smjeru rada prema svim generacijama i poticanja na sportske aktivnosti, a sigurna sam da će među ovim mališanima biti pravih nasljednika naših vrhunskih sportaša – zaključila je zamjenica Tepšić.

 

U natjecanju je sudjelovalo 12 gradskih vrtića – ekipa: PČELICA, ŠKATULICA, GRUŽ, KONO i PČELICA II, IZVIĐAČ, SKAKAVCI (udruženi vrtići: Pčelica 1 i Ježić – Osojnik), RADOST, PALČICA SUNCE, PALČICA SREĆA, SMJEŠKIĆI (udruženi vrtići: Zaton, Gromača i Trsteno), CICIBAN i PILE.

 

 

 

 

lijevo
desno