Održana 11. Međunarodna smotra Folklora, narodnih igara i pjesama

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković nazočio je 11. po redu Međunarodnoj smotri  Folklora, narodnih igara i pjesama koja se održala u subotu, 11. studenog, u hotelu Petka u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture Preporod Dubrovnik.
 

Večer plesa i pjesme otvorio je predsjednik dubrovačkog Preporoda Izet Spahović, koji se zahvalio svim sudionicima i zaslužnima za organizaciju tradicionalne baštinske priredbe, te posebno pozdravio dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića.

Prilikom pozdravljanja svih sudionika i gostiju Međunarodne smotre, gradonačelnik Franković je istaknuo kako se Grad Dubrovnik može ponosno pohvaliti s izuzetnom suradnjom s Bošnjačkom zajednicom te kako bogatstvo različitosti i kultura predstavlja bogatstvo nekog grada.

Program Međunarodne smotre Folklora, narodnih igara i pjesama nastupima su uveličali Muški zbor Behar iz Goražda, Mješoviti zbor Dubrovački zumbuli, KUD Karauča iz Travnika, KUD Blagaj, Ženski zbor Karaula, KUD Azot iz Vitkovića, Ansambl narodnih igara i pjesama Centar za kulturu Goražde, Ženski zbor Centra za kulturu Goražde te solisti iz Blagaja Alija Kasumović i Merima Berberović.

lijevo
desno