Održan V. Regionalni summit poduzetnika srednje i jugoistočne Europe

Peti Regionalni summit poduzetnika srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“ održan je proteklog vikenda u hotelu Sheraton u Srebrenom.

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić sudjelovala je u subotu na otvorenju Summita kojom prilikom je uputila riječi dobrodošlice organizatorima i sudionicima. Zamjenica se osvrnula na, za tadašnje prilike na Sredozemlju, napredno društveno uređenje Dubrovačke Republike posebno istaknuvši Statut Grada Dubrovnika iz 1272. godine koji je jamčio pravnu sigurnost i koji je dubrovačkim obrtnicima, trgovcima i pomorcima donio precizne propise ponašanja.

Zamjenica Tepšić kazala je kako je poduzetništvo temelj svakog društva te kako Grad Dubrovnik u suradnji s partnerima pomaže razvoj poduzetništva. Izdvojila je program poticanja poduzetništva kod žena i poticaje koje gradska uprava osmišljava u cilju revitalizacije tradicijskih obrta i zanata.

Uz osnovni cilj Summita, a što je promocija važnosti poduzetništva za sveukupan ekonomski i društveni razvojm, u sklopu trodnevnog događanja održana je ceremonija dodjele nagrada i priznanja najzaslužnijih za razvoj poduzetništva na području Srednje i Jugoistočne Europe - „Stvaratelj za stoljeća“.