Obodska ulica dobila novi vodoopskrbni cjevovod

Vodovod Dubrovnik dovršio je rekonstrukciju 105 metara cjevovoda vodoopskrbe u Obodskoj ulici, čime je sanirana još jedna kritična točka na dubrovačkom vodoopskrbnom sustavu.



-„Postoji puno ovakvih zahvata na vodoopskrbnoj mreži koje Vodovod izvodi kroz cijelu godinu, a kojima želimo prevenirati nove probleme te značajno poboljšati vodoopskrbne prilike u tim ulicama. Kako je cjevovod u Obodskoj ulici bio dotrajao i sklon kvarovima, tu staru polietilensku cijev zamijenili smo novim cjevovodom od pocinčanog čelika, što će dugoročno osigurati stabilnost sustava vodoopskrbe na tom području“, rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić.



Radovi koji su se odvijali na dionici iznad Ulice kralja Petra Krešimira IV bili su podijeljeni na dvije faze, a izvedeni su u skladu s dogovorenim rokovima.



-„Kao i u Mokošici, i ovdje smo bili radove podijelili na dva dijela, prvi do božićnih blagdana, a drugi nakon njih do Feste svetog Vlaha. Kako smo obećali našim sugrađanima, svi radovi su uspješno dovršeni na vrijeme“, rekao je Matušić te dodao kao su paralelno s radovima u Obodskoj ulici i Ulici od Izvora, djelatnici Vodovoda zamijenili i dotrajalu cijev kod Velike Onofrijeve fontane, što je također odrađeno do Feste.



220  tisuća kuna vrijednu investiciju u Obodskoj ulici, u sklopu koje su zamijenjeni i postojeći priključci, Vodovod je financirao vlastitim sredstvima.

lijevo
desno