Obnovljeno dječje igralište u Uvali Lapad

Završeni su radovi na obnovi i uređenju dječjeg igrališta na Šetalištu kralja Zvonimira u Uvali Lapad.

 

Radovi izvedeni na dječjem igralištu uključivali su uklanjanje starih i oštećenih te postavljanje novih sprava - klackalice s oprugama, njihalice, ljuljački i vrtuljka. Sanacija i uređenje igrališta za naše najmlađe sugrađane obuhvatilo je i ugradnju novih betonskih temelja s gumenom anti-stres podlogom koja je zamijenila dotrajalu, neupotrebljivu podlogu, kao i popravak višenamjenske sprave s toboganom. Prebojani su zidovi, uklonjeni su oštećeni betonski rubnjaci te je postavljen u sustav video nadzora s tri kamere. Preostalo je još postaviti tri od ukupno četiri rasvjetna stupa s LED rasvjetom, a što se se izvesti u nekoliko narednih dana.

 

Ukupan iznos obnove i uređenja dječjeg igrališta iznosi 262.446.29 kuna (+ PDV), a prema nalogu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, radove je izvela tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na poslovima održavanja dječjih i sportskih igrališta.

 

Grad Dubrovnik korisnicima igrališta, roditeljima i djeci, upućuje preporuku da se i dalje pridržavaju važećih općih protuepidemijskih mjera te posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poglavito onih koje se odnose na osobnu higijenu i održavanje socijalne distance.

 

lijevo
desno