Obnovljeni parking Gradac u punoj funkciji

Gradonačelnik Mato Franković obišao je jutros novouređeno parkiralište na Gracu, gdje su na prostoru ukupne površine 2.400 metara kvadratnih provedeni radovi komunalnog, krajobraznog i hortikulturnog uređenja. Zadržan je isti broj parkirališnih mjesta te osigurano nesmetano kretanje parkiralištem, koje će i dalje služiti isključivo za parkiranje građanima.  

 

''Predio parkinga Gradac područje je kojim se do sada nismo mogli pohvaliti, a nakon više desetljaća danas ovdje imamo posve novu vizuru i dodatnu vrijednost za naše sugrađane'', kazao je gradonačelnik Franković u prigodi obilaska.

 

Cjelokupni projekt izrađen je sukladno strogim smjernicama Konzervatorskog odjela u Dubrovniku, a glavni projekt izradila je tvrtka Proto-Arch na čelu s glavnom  projektanticom Leom Đurović Ruso te projektanticom suradnicom Miom Erak. Investiciju je provela tvrtka Sanitat iz vlastitih sredstava, čiji je direktor Tommislav Tabak izrazio zadovoljstvo dovršenjem ovog važnog projekta.

 

''Od zapuštenog parkinga smo dobili urednu parkirnu površinu sa 89 mjesta. S konzervatorima smo prije i tijekom izvođenja projekta dogovarali sve tehničke detalje i izuzetno mi je drago da smo ovo uređenje priveli kraju'', kazao je direktor Tabak.

 

Izmijenjena je podloga platoa, koja je izvedena tzv. dekorativnim betonom uz adekvatno niveliranje. Plato parkirališta je ozelenjen, a u središnjem dijelu formiran zeleni otok s autohtonim vrstama i drvoredom česvine. Izveden je i sustav za automatsko navodnjavanje, oborinsku odvodnju i rasvjetu.

 

Po završetku rekonstrukcije, uređen je i asfaltiran pristupni put - Ulica don Frana Bulića, od spoja s Ulicom branitelja Dubrovnika pa do novouređenog parkirališta.

 

Što se tiče ostalog dijela parka Gradac, kako je naglasio gradonačelnik Franković, na natječaju je izabrana tvrtka koja je u procesu izrade projektne dokumentacije, a potom treba osigurati projektna sredstva i krenuti u obnovu.

lijevo
desno