Obilježeno 70. godina Turističko-ugostiteljske škole Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u četvrtak na svečanoj akademiji povodom 70. obljetnice postojanja i rada Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.


Svečana akademija upriličena je u hotelu Valamar Lacroma, a pozdravnim govorom sudionicima gradonačelnik je čestitao ovu važnu obljetnicu istaknuvši značaj i nemjerljiv doprinos škole u kreiranju dubrovačkog turizma.  

"Dubrovnik je danas šampion hrvatskog turizma, ali smo istovremeno na svojevrsnoj prekretnici kada moramo odlučiti želimo li i dalje biti grad turizma izvrsnosti ili grad turizma masovnosti. I upravo u dugoročnom i strateškom promišljanju naše najvažnije privredne grane trebamo i očekujemo vašu stručnu pomoć", poručio je gradonačelnik Franković zaključivši kako Grad Dubrovnik u potpunosti podržava projekt izgradnje nove školske zgrade TUŠ-a na Babinom kuku.

"Bez zadrške možemo reći da smo stvarali ne samo dubrovački, nego i hrvatski turizam. Medalje, nagrade, pohvale i zahvale krase naše hodnike i učionice i govore o uspjesima naših učenika. Trudimo se ulagati u znanje, želimo modernizirati sustav obrazovanja, uskladiti ga sa svjetskih turističkim i ugostiteljskim trendovima, ali i koristiti već postignuto. Škola se kontinuirano nastoji povezati s gospodarstvom. Upravo su iz naše škole potekli brojni vrhunski kadrovi, ljudi koji i dan danas mogu dati veliki doprinos kako bi se razina obrazovanja podigla na još višu razinu", izjavio je u pozdravnom govoru ravnatelj škole Antun Perušina.

Akademiji su u ime Grada Dubrovnika nazočili još zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam, gospodarstvo i more Marko Miljanić.