Odana počast Omišanima poginulim u Domovinskom ratu

Povodom 27. obljetnice pogibje šesneastorice Omišana koji su na dubrovačkom ratištu stradali tijekom Domovinskog rata gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, predsjednica vijeća Gradskog kotara Mokošica Nikolina Pozniak i gradski vijećnik Blaž Pezo kod spomen obilježja u Mokošici položili su vijence i zapalili svijeće.

 

Predstavnici Grada Dubrovnika na taj način odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima s područja Omiša, ali i svim braniteljima koji su stradali braneći hrvatski jug u Domovinskom ratu.

 

S obzirom na trenutnu situaciju borbe s epidemijom i propisane zdravstvene mjere, predstavnici Grada Dubrovnika također su položili vijence u ime Grada Omiša i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Omiša, koji zbog novonastalih okolnosti nisu prisustvovali ovogodišnjem obilježavanju.

 

Prigodnu molitvu u spomen na stradale Omišane održao je don Ivica Pervan iz Župe Presvetog Spasitelja Mokošica  prisjećajući se na taj način žrtava, njihovih obitelji, ali i svih stradalih na području grada Dubrovnika.  

 

lijevo
desno