Obilježen Europski dan jezika

Bogatim zabavno – edukativnim programom danas ispred crkve svetog Vlaha obilježen je Europski dan jezika koji se na inicijativu Vijeća Europe obilježava 26. rujna svake godine. Cilj Europskoga dana jezika je osvijestiti važnost jezika kao jednog od najznačajnijih identiteta naroda i čovjeka.
 

Svečanosti obilježavanja nazočila je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić koja se prigodnim govorom obratila okupljenima ističući kako su ovakvi događaju hvale vrijedni jer potiču djecu i mlade, ali i odrasle na učenje stranih jezika i otvaranje novih vidika.

"Moram pohvaliti ovu manifestaciju koja je već dvije godine uzastopno na razini Europe proglašena jednom od najboljih i to upravo od Vijeća Europe. Moramo slaviti jezike koji nas obilježavaju i poticati našu djecu i mlade na učenje stranih jezika. Uistinu vrijedi stara latinska poslovica “koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš” i jasno govori o važnosti poznavanja stranih jezika", istaknula je zamjenica Tepšić.

Podsjetimo, Europski dan jezika obilježava se u svim državama članicama, a obilježavanje u Dubrovniku svake godine organizira udruga Europski dom Dubrovnik koja inače kroz različite aktivnosti promiče učenje jezika – kako hrvatskog tako i stranih. 

lijevo
desno