OBILJEŽAVANJE 30. OBLJETNICE OSLOBOĐENJA JUGA HRVATSKE

Dubrovačko- neretvanska županija, Grad Dubrovnik, općine Konavle, Župa dubrovačka, Dubrovačko primorje i Ston pozivaju sve hrvatske branitelje i članove njihovih obitelji, članove obitelji poginulih i umrlih branitelja te ostale naše sugrađane da 28. i 29. listopada 2022. u Dubrovniku nazoče obilježavanju 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske.

 

Program počinje u petak, 28. listopada 2022. u 18 sati otvorenjem izložbe „Dani ponosa 1992. – 30. obljetnica oslobođenja hrvatskog juga“ u Muzeju Domovinskog rata Dubrovnik, u tvrđavi Imperijal na Srđu.

 

U subotu u 10 sati na Stradunu predviđen je mimohod ratnih zastava i predstavnika postrojbi s područja županije koje su sudjelovale u obrani i oslobođenju juga Hrvatske.

 

Ispred crkve svetoga Vlaha u 10 sati i 45 minuta bit će upriličena prezentacija Počasno-zaštitne bojne.

 

Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“ izvest će oko 12 sati i 30 minuta svoj letački program koji se može pratiti s Porporele, Peskarije i s Trga oružja.

 

Taktičko-tehnički zbor od 10 do 19 sati u Luci Gruž (ulaz pored autobusnog kolodvora) predstavit će opremu i naoružanje Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova.

 

U predvorju Kazališta Marina Držića  biti će od subote 29. listopada do 6. studenog izložena jedina sačuvana, originalna, oslikana zaštita izloga Bombonijere Kraš na Stradunu.

 

Dobrodošli na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja!