O ženskom poduzetništvu na konferenciji "Okreni ploču"

Gradonačelnik

Konferencija za žene u poduzetništvu pod nazivom „Okreni ploču“ održala se danas hotelu Adria  u organizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Dubrovnik i Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Ogranak Dubrovnik, a nazočio joj je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

 

 

Konferencija je okupila više od sto poduzetnica iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Na tri panela raspravljalo se o temama: zašto u poduzetništvo, u korak s novim vremenom – digitalni korak te poduzetnica na svom i po svom.

 

Ovom prigodom poduzetnicama se obratio gradonačelnik Franković i čestitao im Međunarodni dan žena, naglasivši kako su većina njegovih suradnika žene, odnosno suradnice, a osvrnuo se i na izazove na koje žene moraju odgovoriti u balansu između privatnog i poslovnog života.

 

- Čim sam počeo obnašati dužnost gradonačelnika, primio sam Udrugu Krug i razgovarali smo o tome kako bi se Grad Dubrovnik mogao i trebao uključiti u cijeli proces potpore ženama poduzetnicama. Pronašli smo dobar model , a vjerujem da se on može provoditi i na području cijele Hrvatske. Započeli smo s manjim iznosom potpore od 100 tisuća kuna, ove godine podigli smo ga na 200 tisuća, a vjerujem da ćemo ga dalje nadograđivati kroz godine i da ćemo na taj način podupirati rad naših žena poduzetnica.“  - istaknuo je gradonačenik Franković.

 

Predsjednica Udruge Krug - Ogranak Dubrovnik Ivona Vrdoljak Raguž u svom obraćanju istaknula je kako žene trebaju biti inicijatori promjena, proaktivni kreatori svoje budućnosti i osvijestiti činjenicu da za ključne zaokrete u životu nije kasno. Naglasila je prednosti žena u poduzetništvu - prema istraživanjima one više ulažu u obrazovanje svojih zaposlenika, spremnije su za timski rad, no najčešće im nedostaju financijska sredstva, manje su plaćene od muškaraca i manje su zastupljene na upravljačkim pozicijama, istaknula je Vrdoljak Raguž.

 

V.d. predsjednice HGK - ŽK Dubrovnik Terezina Orlić pohvalila je dobru suradnju dubrovačkog ogranka Udruge Krug i gradske uprave kroz projekt potpore svakoj ženi obrtnici.

lijevo
desno