Novi cjevovod za bolju i sigurniju vodoopskrbu Liechtensteinovog puta

U sklopu investicije Vodovoda Dubrovnik, vrijedne 220 tisuća kuna, na Liechtensteinovom putu zamijenjeno je 75 metara dotrajalog polietilenskog vodoopskrbnog cjevovoda novim cijevima od nodularnog lijeva te su ujedno rekonstruirani postojeći vodovodni priključci i produžena hidrantska mreža.

 

Novi cjevovod je većeg profila od dosadašnjeg, što će u budućnosti osigurati bolje uvjete i sigurnost vodoopskrbe na cijelom tom području.

 

Ovakvim zahvatima Vodovod Dubrovnik rješava manje kritične točke sustava, koje nisu obuhvaćene Aglomeracijom Dubrovnik. ''Iako ovdje nema puno stambenih objekata kao u drugim dijelovima grada, ovaj dio mreže nam je bitan, a ona je tu bila poprilično stara i podložna kvarovima. Zato smo se odlučili rekonstruirati je i dugoročno osigurati neometanu opskrbu pitkom vodom'', rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

 

Ujedno je u planu ovaj dio mreže povezati s cjevovodom u Ulici Josipa Kosora, čime će se dobiti alternativni pravac opskrbe pitkom vodom u slučaju nekog većeg kvara, pa je postavljanje ovog novog cjevovoda većeg profila prvi korak u ostvarenju tog cilja.

 

Investiciju je Vodovod financirao vlastitim sredstvima, a radovi su trajali tri tjedna.

 

lijevo
desno