Nove sprave za vježbanje na stazi u Solitudu

Uz Svjetski dan kretanja, koji se obilježava 10. svibnja, dubrovački gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima obišao je danas novouređenu hodačku stazu u Solitudu, koja je opremljena kroz akciju 'Hodanjem do zdravlja', u sklopu projekta Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo ''Živjeti zdravo'', u suradnji s Gradom Dubrovnikom i Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko - neretvanske županije.

 

''Investiciju su financirali HZJZ i Grad Dubrovnik s iznosom od po 80.000 kuna. Sprave na ovoj stazi postavljene su sukladno Strategiji razvoja sporta Grada Dubrovnika te i na ovaj način promičemo važnost redovite tjelesne aktivnosti za zdravlje i koristi hodanja, kao osnovnog oblika kretanja'', rekao je u ovoj prigodi gradonačelnik Franković.

 

Staza u Solitudu, na potezu od JC Orsan do Plaže Mandrač, označena je tablama te opremljena spravama za istezanje, kardiovaskularne i vježbe snage, kao i fitnes setom za osobe u invalidskim kolicima. Staza je ujedno opremljena LED svjetiljkama, koševima za otpatke i stalcima za bicikle te stolićem i klupom za prematanje i dojenje. Sprave su postavljenje na dvije lokacije – u Solitudu (istezalište i kupalište), te na plaži Mandrač. Aktivnost 'Hodanjem do zdravlja' odvija se svake subote sa startom u 10:00 sati iz Uvale Lapad, pod stručnim vodstvom članova Škole trčanja Dubrovnik.

 

Ovaj dio šetnice obuhvaćen je ujedno projektom Aglomeracije Dubrovnik stoga će se u narednom razdoblju prvo izgraditi kanalizacijska, vodoopskrbna, telekom i elektro mreže, a nakon toga se kreće u samo uređenje šetnice, najavio je također Gradonačelnik.

lijevo
desno