NOVA POBJEDA GRADA Odbijen zahtjev Laguna Trade za zaustavljanjem radova na Lapadskoj obali

Grad Dubrovnik zaprimio je rješenje Općinskog suda u Dubrovniku kojim je odbijen zahtjev tvrtke Laguna Trade za određivanjem privremene mjere, odnosno zaustavljanjem radova na projektu rekonstrukcije i proširenja Lapadske obale. Tu informaciju potvrdio je u ponedjeljak na konferenciji za medije gradonačelnik Mato Franković.

 

Gradonačelnik Franković naglasio je kako je ovo drugi put da je tvrtka koncesionar na pomorskom dobru pokušala zaustaviti radove na ovom visoko vrijednom javnom projektu. Podsjetio je kako je Visoki upravni sud Republike Hrvatske u rujnu prošle godine poništio privremenu mjeru kojom je Upravni sud u Splitu zabranio Gradu izvođenje radova. Kazao je kako vjeruje da tvrtka Laguna Trade neće odustati te da će nastaviti korisiti sve dostupne pravne mogućnosti kako bi zaustavili Grad u realizaciji projekta te da je i dalje mišljenja da bi najbolje bilo postići zajednički stav koji bi bio na korist stanovnika i poslovnih subjekata ovog područja, ali i svih sugrađana.

 

–„Grad je uvijek spreman za razgovore, ali ne nauštrb stanovnika i njihovih interesa. Ovo je zakonit javni projekt sa zakonitom građevinskom dozvolom što je potvrdilo više sudova i vjerujem da će biti završen unutar ugovorenih rokova“, poručio je.

 

Podsjetimo, rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale (II, III i IV faza izgradnje) kapitalna je investicija od javnog interesa koje ujedno predstavlja najveće ulaganje u prometnu infrastrukturu užeg centra grada u posljednjih pedeset godina. Projekt je u cijelosti financiran EU i nacionalnim sredstvima.

lijevo
desno