Nije izostala tradicionalna čestitka za Badnji dan

Gradonačelnik

Iako je ove godine zbog epidemioloških mjera izostala tradicionalna podnevna kolenda na Badnji dan pred Dvorom gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković uputio je prigodnu čestitku sugrađanima koja je organizirana posebno za prijenos putem medija. 

 

Poštovane gospođe i gospari,

 

Nazdravlje Vam Badni dan. Nijedan Grad na svijetu ne slavi Badnji dan kao Dubrovnik. Ove godine je drugačije, nema kolendara, nema punog Straduna, ali duh slavljenja Badnjeg dana i iščekivanja Božića nije nestao, on je i dalje prisutan u svima nama.

Ponosan sam na svoje sugrađane koji tijekom cijelog ovog vremena pokazuju odgovornost, ne prema sebi, nego prema drugima. Uputimo danas naše misli i molitve onima kojima su najpotrebitije, onima koji nemaju svoga doma. Uputimo misli i molitve i prema našim starijim sugrađanima, posebno onim smještenim u domovima, koji nisu u mogućnosti susresti se sa svojim najbližima. Uputimo naše misli i molitve prema svim zdravstvenim djelatnicima, njihovo nesebično davanje sebe pokazuje nam upravo kakvi bismo svi mi trebali biti.

Ovaj Božić ulazi tiho na naša vrata, poseban je i drugačiji, ali opet jednako topao. Vama i vašim obiteljima od srca želim čestit i blagoslovljen Božić, provedite ga u toplini svojih domova, u krugu svojih obitelji, pokažimo da i u trenucima kada se teško socijalno distancirati da mi to možemo.

Za ovaj Božić našim najdražima poklonimo Zdravlje!  

lijevo
desno