Nastavlja se program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu

Program obilježavanja 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu, nastavlja se i u studenom.

 

Ovomjesečni program počinje 9. studenog odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu kod Spomen obilježja na Bosanci. Film “Prkos je strujao  Gradom” autora Vedrana Benića bit će prikazan istog dana u kinu Sloboda.  U utorak, 16. studenog, također u kinu Sloboda na repertoaru je film “Šah rat” autora Nikole Dupera.

 

U petak 12. studenog obilježit će se i stradanje hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu kod spomen obilježja u Komolcu i na Strinčjeri. 

 

U kinu Sloboda, u srijedu, 17. studenog održat će se šahovski turnir u sjećanje na „Prvi brzopotezni turnir u ratnim uvjetima“, održan u Gradskoj kavani 17. studenog 1991. godine.

 

U četvrtak, 18. studenog u Mokošici odat će se počat poginulom hrvatskom branitelju Zdravku Gavriću povodom 30 godišnjice pogibije. 

 

Udruga samostalnih umjetnika Dubrovnik pripremila je program “Trenutak poezije posvećene braniteljima u okviru Dubrovačkog spomenara, a koji će se održati u Saloči od zrcala u četvrtak, 25. studenog u 18 sati.

 

Izložba Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik “Dani ponosa – najteži dani u herojskoj obrani Dubrovnika i očuvanju njegove slobode” može se razgledati od 9. do 21. studenog.

 

Program obilježavanja započeo je 1. listopada i trajat će do 6. prosinca 2021. godine. Sva događanja posvećena su stradalim hrvatskim braniteljima koji su nesebično i hrabro stali u obranu Republike Hrvatske i Dubrovnika u najtežim vremenima kao i svim civilima stradalim na dubrovačkom području u Domovinskom ratu.