Nastavak uspješnog programa razmjene mladih gradova prijatelja Bad Homburga i Dubrovnika

Glazbeni sastav mladih iz prijateljskog grada Bad Homburga pod nazivom Under8teen boravio je u Dubrovniku u razdoblju od 18. do 22. lipnja. Domaćin im je bio glazbeni sastav Dapal iz Osnovne škole Lapad.


U zanimljivom rekreativno-kulturnom programu, mladi iz oba benda obišli su Sokol grad i adrenalinski park Cadmos village u Konavlima te obišli Lokrum uz vožnju kajacima. Nastupali su na Festivalu umjeteonstva djece i mladeži Porporela, festivalu Omblini slavuji u Mokošici te održali koncert u Klubu udruge mladih Orlando zajedno sa svojim starijim kolegama iz dubrovačkog benda Natrix. U klubu Orlando također su imali zajedničku svirku u kratkoj radionici.

Ovaj dvogodišnji program razmjene mladih gradova prijatelja Bad Homburga i Dubrovnika pokazao se jako uspješnim, jer su se mladi glazbenici povezali, sklopili prijateljstva i započeli druženje izvan službenog dijela programa. Vidljiv je napredak u kvaliteti sviranja i scenskog nastupa oba benda, koji su počeli stvarati i vlastitu glazbu. Iz programa razmjene mladih proizašao je novi projekt u Klubu Orlando, koji će omogućiti intenzivniji rad s mladima koji izlaze iz benda Dapal Osnovne škole Lapad, u smislu daljnjeg jačanja razvoja benda te formiranje novih mladih bendova. Otvorena je mogućnost suradnje između Kluba Orlando i Kluba e-Werk iz Bad Homburga.

Početkom rujna uslijedit će uzvratni posjet benda Dapal Bad Homburgu uz njihov nastup na festivalu mladih Laternenfest.

lijevo
desno