Napreduju radovi na obnovi posljednje tri lađe Lazareta

EU fondovi

Napreduju građevinski radovi na obnovi osme, devete i desete lađe kompleksa Lazareti. Radovi obnove i opremanja ovog vrijednog dijela kulturne baštine izvode se u sklopu projekta „Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika“, inače prvog projekta sufinanciranim bespovratnim sredstvima iz Europskih fondova. 

 

Na krovu desete lađe izvodi se toplinska izolacija, a slijedi postavljanje letvi i pokrivanje krova kupom kanalicom. Istovremeno se u unutrašnjosti lađe fugiraju zidovi, izrađuju aluminijske stijene, te pregrađuju prostori. Istovremeno, na osmoj i devetoj lađi kompleksa izvedene su međukatne spregnute konstrukcije, fugiraju se zidovi te se izrađuje i postavlja krovna konstrukcija. 

 

Projekt Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika vrijedan je 33,8 milijuna kuna, od čega je čak 25,9 milijuna kuna osigurano iz bespovratnih sredstava Europske unije. Na obnovu do sada neobnovljene tri lađe otpada 21.078 941,55 kuna, dok su ostala sredstva namijenjena opremanju do sada već obnovljenih lađa kao i razvijanju i osmišljavanju kulturnih programa i sadržaja.

 

Podsjetimo, tripartitni sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt "Lazareti – kreativna četvrt Dubrovnika" potpisan je u srpnju 2017. između Grada Dubrovnika, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Središnje agencije za financiranje i provedbu projekata Europske unije dok je ugovor za izvođenje radova na obnovi osme, devete i desete lađe između Zavoda za obnovu Dubrovnika i zajednice ponuditelja koju čine Alfa plan građenje d.o.o., Građevinar Quelin d.d. i Con-Teh d.o.o. potpisan u travnju prošle godine. 

 

Nositelj projekta je Grad Dubrovnik, a partneri na projektu su Zavod za obnovu Dubrovnika, DURA,  TZ grada Dubrovnika, FA Linđo, Art radionica Lazareti, Studentski teatar Lero, Udruga Deša – Dubrovnik, Socijalno poduzeće Deša PRO, Udruga Dart i Artur Sebastian design.

lijevo
desno