Napreduju radovi na izgradnji spojne ceste Tamarić

Mjesec dana nakon početka izvođenja, radovi na izgradnji dvosmjerne spojne ceste Tamarić koja će uvelike unaprijediti funkcionalnost cestovne mreže Nove Mokošice, napreduju sukladno planiranoj dinamici, a na gradilištu je u tijeku izvođenje zemljanih radova i potpornih zidova.

 

Duga gotovo 900 metara, spojna cesta Tamarić spajat će Osnovnu školu Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan. Njenom izgradnjom rasteretit će se postojeće križanje s bivšom županijskom cestom. Osigurat će se uredno prometovanje do škole te time riješiti dugogodišnji prometni problem roditelja čija djeca pohađaju nastavu u OŠ Mokošica.

 

Izgradnja ceste značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole što će povećati i prometnu sigurnost u Ulici Bartola Kašića. Od ukupne duljine zahvata 275 metara otpada na križanje na nerazvrstanoj cesti Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, dok je nova prometnica dužine 620 metara.

 

Radove ukupne vrijednosti 2.782.071,63 eura bez PDV-a, odnosno 3.477.589,54 eura s PDV-om, izvodi  zajednica ponuditelja Texo gradnja d.o.o. i Colas  Hrvatska d.d. Ugovorni rok u kojem se izvođač obvezuje završiti radove iznosi godinu dana.

lijevo
desno