Najavljene 69. Dubrovačke ljetne igre

Na konferenciji za novinare, ususret otvorenju 69. Dubrovačkih ljetnih igara, sudjelovao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković, istaknuvši kako je ovogodišnji festival izuzetno važan jer čini i svojevrsnu uvertiru za jubilarne 70. Igre dogodine.

 

''Nova sezona je po mom mišljenju obuhvatila sve što je važno za Grad pa tako imamo program za mlade, ima i sadržaja za stariju populaciju, Igre su otvorene za građane. Važno je naglasiti kako Ljetne igre prvi put koriste europske fondove'', rekao je gradonačelnik Franković.

Intedantica Igara Dora Ruždjak Podolski naglasila je kako je program je kreiran s marom i ljubavlju za građane Dubrovnika i njihove goste. Ovogodišnji program ''težak'' je 14 milijuna kuna, a ravnateljica Ivana Medo Bogdanović kazala je kako je ponosna što na stavci vlastitih prihoda povećavaju budžet.

''Hvala Gradu, Županiji i Ministarstvu kulture na financijskoj podršci, ali i partnerstvu u organizaciji. Ovakav festival je zahtjevno organizirati u gradu koji paralelno živi kulturu i turizam, ali mi iznalazimo zajedničke načine'', rekla je ravnateljica Igara.

Svečano otvaranje 69. Dubrovačkih ljetnih igara održat će se 10. srpnja ispred crkve sv. Vlaha uz stihove Himne slobodi i podizanje zastave Libertas s početkom u 21 sat. U 47 dana trajanja, na 20 ambijentalnih lokacija, gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta pred međunarodnom će publikom od 60.000 domaćih i inozemnih posjetitelja izvesti oko 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa.