Najavljena nova ulaganja u žurne službe Grada Dubrovnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković održao je danas sastanak s predstavnicima Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, Društva prijatelja dubrovačke starine, Javne ustanove Rezervat Lokrum, Turističke zajednice Grada Dubrovnika i Zavoda hitne medicinske pomoći na temu rezultata projekta "Crveni križ u Gradu" kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik. Osim izvješća o navedenom projektu razgovaralo se i o budućim projektima i ulaganjima kojim bi se postigla još veća razina opremljenosti i spremnosti svih žurnih službi Grada Dubrovnika.
 

Na održanom sastanku gradonačelnik Franković pohvalio je rad i djelovanje žurnih službi na području Grada ističući kako svojim djelovanjem i radom svakodnevno pridonose većoj sigurnosti svih stanovnika i gostiju Dubrovnika te kako će Grad Dubrovnik i dalje podržavati njihove projekte i programe, uključujući ulaganja u novu opremu.

Prema riječima gradonačelnika Frankovića, Grad Dubrovnik u proračunu za 2018. godinu planira financijska sredstva za nastavak, ali i proširenje projekta Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik "Crveni križ u Gradu" koji se uspješno provodi od 2015. godine.

Projekt "Crveni križ u Gradu” provodio se tijekom tri ljetna mjeseca 2017. godine, a članovi Kluba mladih Dubrovačkog Crvenog križa svakodnevno su dežurali od 9 do 19 sati, s osnovnom medicinskom opremom, na dvije lokacije na Stradunu, na dvije lokacije na otoku Lokrumu i na Dubrovačkim zidinama, plaži Solitudo – Mandrač i na Stonskim zidinama.

Plan za 2018. godinu je rezervirati dodatna proračunska financijska sredstva kako bi se spasilačka služba ustrojila na svim javnim plažama čime bi se podigla sigurnost na plažama i kupalištima.

Gradonačelnik Franković kazao je kako Grad Dubrovnik nastavlja i s financijskom pomoći Zavodu za hitnu medicinsku pomoć u vidu nabavke sanitetskog vozila.

"Zavodu za hitnu medicinsku pomoć doznačili smo sredstva za kupnju jednog vozila, a isto planiramo osigurati i u proračunu za 2018. godinu. Naš je cilj svake godine osigurati sredstva za kupnju barem jednog vozila hitne medicinske pomoći i tako pomoći u radu hitne medicinske pomoći", kazao je gradonačelnik Franković dodajući kako Grad Dubrovnik nastavlja financijski pomagati i Općoj bolnici Dubrovnik s iznosom od pet milijuna kuna, a plan je osigurati i desetak stanova za potrebe Opće bolnice.

Na održanom sastanku istaknuto je i kako Grad Dubrovnik intenzivno radi na nabavci broda koji bi bio opremljen medicinskom i vatrogasnom opremom kojim bi se osigurala odgovarajuća i promptna intervencija i na moru.

"Brod mora imati mogućnost smještaja većeg broja ljudi i omogućiti neometano provođenje akcija vatrogasne postrojbe, ali i drugih hitnih intervencija", kazao je na održanom sastanku gradonačelnik Franković ističući kako je riječ o značajnoj, ali svakako neophodnoj investiciji koja će biti u službi spašavanja i zaštite. 

lijevo
desno