Nagrađeni učenici Turističke i ugostiteljske škole na prijemu kod zamjenice Tepšić

Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić primila je jučer učenike Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik i njihove mentore povodom osvojene dvije zlatne i dvije brončane medalje na 32. godišnjoj konferenciji Europskog udruženja škola u hotelijerstvu i turizmu (European Assocation of Hotel and Tourism Schools), koja je od 12. do 15. studenog održana u Splitu.

 

Na ovogodišnjoj AEHT-i u 10 natjecateljskih disciplina sudjelovalo je 300 učenika i studenata turističkih i ugostiteljskih škola iz 30 europskih država te iz gostujućih škola iz SAD-a i Pakistana.

 

Prva mjesta i zlatne medalje sa svojim timovima osvojili su učenica Anja Đurićić u Slastičarstvu pod mentorstvom Marije Bazdan i učenik Toni Grgurević u disciplini Dekatlon pod mentorstvom Iva Žeravice, dok su brončane medalje sa svojim timovima osvojili Laura Miloslavić u Recepcijskom poslovanju pod mentorstvom Amele Obad te Danijel Juratovac u disciplini Kuharskih vještina pod mentorstvom Tonćija Vuleše.

 

Zamjenica Tepšić čestitala je učenicima, mentorima i ravnatelju Antunu Perušini  na sjajnim rezultatima ističući da je to i potvrda kvalitete Turističke i ugostiteljske škole. –„Grad Dubrovnik kroz sustav stipendiranja uvijek nastoji deficitarna zanimanja poticati pa tako dajemo stipendije za školarce i studente, a vjerujem i da ćemo putem Regionalnog centra kompetentnosti za turizam i ugostiteljstvo, kojeg u suradnji sa Županijom i Školom razvijamo u Vili Čingrija, kroz svakodnevni rad i obrazovanje dovesti sve skupa na jednu višu razinu jer se to traži na tržištu rada“, zaključila je zamjenica Tepšić.      

 

 

lijevo
desno