NADZORNI CENTAR POČEO S RADOM Sustav od 100 kamera na javnim i prometnim površinama

U prostorijama Upravnog odjela za promet uspostavljen je nadzorni centar čiji se sustav sastoji od preko stotinu kamera raspoređenih na 48 najfrekventnijih mjesta u gradu.
 

Uz Grad Dubrovnik korisnik sustava je i Policijska uprava DNŽ, a centar prvenstveno služi za kontrolu i kažnjavanje nepropisnog parkiranja i praćenje stanja u prometu te povećanje sigurnosti, suzbijanje kriminaliteta i otkrivanje počinitelja.

Nadzorni centar u utorak, 16. listopada obišao je i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima. -„Grad Dubrovnik uložio je značajna financijska sredstva u sustav video nadzora na području cijelog grada Dubrovnika, ovo je prvi segment upravljanja prometom, imamo segment komunalnog redarstva koji nadzire sva igrališta u gradu, imamo i segment čistoće koji nadzire sva odlagališta. Osim prometnih redara u ovoj sobi sjedat će i komunalni redari koji će imati uvid u svoje kamere kako bi prevenirali i upozorili naše sugrađane i goste na eventualne nedopuštene radnje. Cilj ovog sustava nije prvenstveno kažnjavanje, već poboljšanje protočnosti i ubrzanje prometa, a ako netko bude uhvaćen u prekršaju dobit će kaznu“, kazao je gradonačelnik Franković.

U sustav je uloženo 230.000 kuna s PDV-om.

lijevo
desno