Na zboru građana Šipanske Luke usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže

Gradonačelnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sudjelovao je u subotu, 11. rujna na zboru građana naselja Šipanska luka. Glavna tema zbora građana bila je izgradnja sustava kanalizacijske mreže ovog naselja otoka Šipana pa uz gradonačelnika prisustvovali članovi Uprave društva Vodovod  - Lukša Matušić i Vicko Begović.

 

-„Na Lopudu je u tijeku izgradnja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, a za kanalizacijsku mrežu naselja Suđurađ ishodovali smo građevinsku dozvolu. Na redu je i Šipanska Luka i kao kod svih ostalih investicija kojima rukovode Vodovod i Grad Dubrovnik želimo uvažiti želje većine mještana te poslušati sve one dobre i konkretne prijedloge. Kanalizacijska mreža je ključna za turistički i svekoliki razvoj mjesta i jamac je čistog mora što nam je svima cilj“, poručio je uvodno gradonačelnik Franković, dok su predstavnici Vodovoda, kao investitora uz Hrvatske vode, odgovarali na sva pitanja mještana.

 

U konačnici je na zboru građana usuglašena trasa buduće kanalizacijske mreže, a gradonačelnik je svim prisutnima uputio zahvalu na izrazito konstruktivnom dijalogu. Najavio je provođenje ciljanih izmjena Urbanističkog plana uređenja Šipanska Luka. Izmjene UPU-a pratit će dorada dokumentacije te u konačnici ishođenje građevinske dozvole koja se prema planu očekuje u 2022. godini, kada bi trebalo početi i radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Suđurđa.

lijevo
desno