Na postavkama održivog turizma: aktivnosti koje obogaćuju turističku ponudu Grada

Poštujmo grad

Jedna od manifestacija koja iz godine u godinu privlače sve više posjetitelja je Good Food Festival, ove godine u svom devetom izdanju. Dobra hrana, edukativne radionice o izradnji slatkih jela, ali i radionice ekološkog uzgoja u Gradu i Osojniku ove godine realiziraju se u suradnji s oko 40 restorana.

 

 U sklopu ovogodišnjeg programa u Lazaretima je organiziran i prvi dubrovački Street Food Festival “Bavarin” koji je u prva dva dana privukao brojne posjetitelje i to zahvaljujući sjajnoj gastronomskoj i glazbenoj ponudi.

 

Posljednji dan Good Food Festivala tradicionalno će obilježiti Dubrovačka trpeza koja će se održati u nedjelju, 16. listopada. Riječ je o zabavnoj gastronomskoj manifestaciji, prepoznatljivoj po bogatom iskustvu blagovanja na stolu duž cijelog Straduna. Ova posebna manifestacija uvijek okupi brojne građane i posjetitelje grada, a na ovogodišnjem Dubrovačkoj trpezi svoje će znanje i vještine pokazati dubrovački hoteli i restorani, pekari, slastičari, ugostitelji i vinari.

 

Nakon dvije pandemijske godine, u Dubrovnik se vraća i Dubrovački zimski festival s bogatim glazbenim, zabavnim, gastronomskim i dječjim sadržajima. Uz nezamjenjive blagdanske dekoracije, oslanjajući se na tradiciju i raznovrstan program, najljepša svjetska pozornica u adventsko vrijeme zasigurno će privući i domaće i inozemne posjetitelje, kao i stanovnike Grada.

 

Grad Dubrovnik u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, usmjeren je razvoju turizma kroz podizanje kvalitete turističke ponude, poticanju sadržaja koji omogućuju produženje turističke sezone, posebice u razdoblju predsezone i posezone te u konačnici stvaranju jedinstvene destinacije održivog turizma. Jedan od brojnih partnera gradske uprave na putu ka produljenju sezone je i Zračna luka Dubrovnik, a kontinuirana zajednička nastojanja rezultirala su sve boljoj povezanosti Dubrovnika i međunarodnih destinacija u zimskim mjesecima.