„MISLI NA DRUGE-CIJEPI SE“ – I gradonačelnik Franković primio cjepivo protiv koronavirusa

U sklopu kampanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo „Misli na druge - cijepi se“, danas je u Općoj bolnici Dubrovnik cjepivo protiv virusa COVID 19 primio i gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković. Tom prigodom uputio je poruku svim sugrađanima o važnosti cijepljenja i solidarnosti s drugim članovima zajednice.

 

- Važno je da mi kao političari koji obnašamo društveno odgovorne funkcije pokažemo svojim primjerom da je cjepivo sigurno. Svjesni smo da na području Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika imamo jednu razinu odbojnosti prema cijepljenju, poglavito djece. Cjepivo će nastaviti pristizati u više navrata, Europska unija je osigurala dovoljnu količinu za sve tako da vjerujem da će odaziv biti dobar i da ćemo tako u konačnici pobijediti ovaj virus. U povijesti svijeta brojne bolesti riješene su cijepljenjem. Dakle, nema straha, cjepivo je sigurno i dosada su cijepljeni milijuni ljudi – poručio je gradonačelnik Franković.

 

Na temu putovanja i najava tzv. „zelenih putovnica“ rekao je kako je prerano govoriti o tome no istaknuo je kako će reaktivacija turističke sezone koju očekuje do lipnja zasigurno ovisiti o procijepljenosti stanovništva.

 

Kampanja se naslanja na zajedničku kampanju Europske unije pod sloganom “Zajedno kroz krizu” i glavnom porukom: „Naprijed ne možemo podijeljeni nego u zajedništvu: s istraživačima, medicinskim osobljem, znanstvenicima, učiteljima, prijateljima i susjedima koji djeluju u pozadini.” Cilj hrvatske nacionalne kampanje je građanima pružiti što više informacija o cjepivu, njegovim svojstvima i učincima, mogućim popratnim neželjenim pojavama nakon cijepljenja i kontraindikacijama za cijepljenje, kao i organizaciji i načinima provedbe programa cijepljenja za sve građane koji se odluče cijepiti.

lijevo
desno