Ministrica Divjak posjetila OŠ Ivana Gundulića

Ministrica znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske Blaženka Divjak u ponedjeljak je posjetila Osnovnu školu Ivana Gundulića u kojoj se već mjesec dana provodi eksperimentalni program „Škola za život“. Prigodnoj svečanosti koja je ovim povodom organizirana nazočili su zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, resorni pročelnik Dživo Brčić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica.


Ministrica Divljak se tijekom posjeta susrela s upravom škole, nastavnicima i roditeljima. Tijekom svog obraćanja naglasila je kako je dubrovačka škola prva u kojoj Ministarstvo provodi radni posjet. – „Započeli smo drugu seriju savjetničkih posjeta školama i provodimo edukacije uživo, a ova škola je prva. Želimo korak po korak, u suradnji sa svim bitnim akterima, usavršavati eksperimentalni program. Hvala svima koji su prihvatili izazov. Važan je to iskorak koji smo morali napraviti jer vodimo obrazovanje u fazu škole za život 21. stoljeća“, izjavila je tom prilikom ministrica Divjak.

Inače, eksperimentalni program, koji se od ove školske godine provodi u 74 hrvatske škole, prethodnica je primjeni reforme obrazovanja u svim školama. „Na ovaj način dobivamo vrijedne povratne informacije kako program provesti u svim školama, pri čemu je ključna suradnja roditelja i učitelja“, istaknula je Divjak. 

 

lijevo
desno