MINISTARSTVO UPRAVE Sjednica Gradskog vijeća od 8. travnja 2020. je zakonita

Slijedom predstavke koju je Igor Legaz uputio Ministarstvu uprave Republike Hrvatske, a koja se odnosi na rad Gradskog vijeća Grada Dubrovnika i njegovu 29. sjednicu od 8. travnja 2020., a koja je zbog opasnosti od Covid-19 održana elektroničkim putem, utvrđeno je kako je navedena sjednica potpuno zakonita.

 

''Sagledavši cjelokupnu dostavljenu dokumentaciju, kao i navode podnositelja predstavke, a uzevši u obzir specifičnost trenutačne situacije Ministarstvo uprave utvrdilo je da prilikom održavanja ove elektronske sjednice nisu počinjene nepravilnosti koje bi za posljedicu imale proglašenje sjednice nezakonitom, a akte donesene na sjednici ništavnim, a uzevši u obzir i činjenicu da su sve odluke na navedenoj sjednici donesene propisanim brojem glasova, od kojih niz odluka i jednoglasno'', navodi se, između ostalog, u obrazloženju Ministarstva.

 

Pojašnjavaju također kako su pravilno odrađeni i svi prethodni koraci, od upućivanja poziva i materijala svim vijećnicima, do toga da je vijećnicima bilo omogućeno izjasniti se o svim predloženim aktima i podnošenje amandmana na iste, kao i glasovanje o svakoj točki dnevnog reda te činjenice kako su sve odluke donesene propisanim brojem glasova i kao izraz volje većine članova predstavničkog tijela.

 

Podsjetimo, na navedenoj sjednici donesene su odluke vezano za mjere usmjerene prema građanima koji se nalaze u ekonomski nezavidnoj situaciji jer su uslijed epidemije koronavirusa ostali bez radnih mjesta, kao i krizne mjere za gospodarstvenike.

lijevo
desno