Ministar Pavić uručio tri ugovora o dodatnom sufinanciranju EU projekata

Grad ZA učenike i studente
EU fondovi
ReDu

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić boravio je u petak u radnom posjetu Gradu Dubrovniku i Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

 

Ministar Pavić ovom prilikom uručio je osam ugovora financiranih iz EU fondova te Programa za sufinanciranje EU projekata, od toga tri ugovora koja se odnose na Grad Dubrovnik (energetske obnove osnovnih škola Ivana Gundulića i Marina Držića te projekt „ReDu“) odnosno na sufinanciranje udjela koji je Grad Dubrovnik u okviru ovih EU projekata dužan osigurati iz vlastitih izvora.

 

Ostatak uručenih ugovora odnosi se na projekte u općinama Ston, Zažablje, Kula Norinska te Gradu Opuzenu. Stoga su svečanom uručenju ugovora prisustvovali i predstavnici ovih općina i gradova, a prijemu u Velikoj gradskoj vijećnici nazočili su i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić te župan Nikola Dobroslavić.

 

-„Više puta smo isticali koliko su nam europska i nacionalna sredstva važna u realizaciji projektata koje razvijamo, a u protekle dvije godine smo pokazali da znamo kako ih koristiti. Zahvaljujući vanproračunskih sredstvima, a kad se projekti u tijeku završe, potpuno smo energetski obnovili smo tri škole i dva vrtića čime smo osigurali bolje uvjete za rad i boravak naših učenika, nastavnika i svog osoblja“, kazao je gradonačelnik Mato Franković te je zahvalio Vladi Republike Hrvatske i prisutnim ministrima na potpori moju pružaju Gradu.

 

Podsjetimo, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije  iz Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu dodatno sufinancira navedene EU projekte i to uz 50 posto sredstava koje je Grad bio dužan osigurati iz proračunskih izvora.

 

Ugovori MRRFEU-a vrijedni su: 2.392.953,35 kuna (za OŠ I. Gundulića), 230.200,97 kuna (za OŠ Marina Držića te 104.023,50 kuna za projekt ReDu).

 

Podsjetimo i na podatak da je Grad Dubrovnik za projekt energetske obnove OŠ Ivana Gundulića izvorno osigurao 2.679.526,69 kuna bespovratnih sredstava, odnosno 344.062,57 kuna za energetsku obnovu OŠ Marina Držića. Za EU projekt „ReDu – provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o gospodarenju otpadom Grada  Dubrovnika“ inicijalno su osigurana bespovratna EU sredstva u iznosu 1.178.933,00 kuna.

lijevo
desno