MINISTAR MARIĆ U DUBROVNIKU Grad postaje vlasnikom Vile Čingrija, zemljište za vrtić u Komolcu bez naknade

Temeljem prava prvokupa Grad Dubrovnik će već kroz mjesec dana postati vlasnikom Vile Čingrija, potvrdio je to danas u Dubrovniku ministar državne imovine Republike Hrvatske Goran Marić nakon sastanka s gradonačelnikom Matom Frankovićem i županom Nikolom Dobroslavićem.


"Ministarstvo državne imovine je za Vilu Čingrija imalo već spreman natječaj, no budući da je gradonačelnik Mato Franković iskazao izniman interes Grada za otkup navedene lokacije sukladno tome smo odlučili donijeti odluku o prodaji Čingrije Gradu Dubrovniku", kazao je ministar Goran Marić najavivši da će ta vila biti u vlasništvu Grada Dubrovnika u narednih 30 dana.

Gradonačelnik Mato Franković zahvalio je ministru Mariću na dolasku u Dubrovnik te na ekspeditivnosti koja se najbolje ogleda kroz brzo rješavanje imovinsko-pravnih problema, ali i razumijevanju potreba lokalne zajednice.

-„Gradska uprava je zainteresirana za kupovinu sve one imovine od iznimnog povijesnog, baštinskog i kulturološkog značaja za Grad Dubrovnik poput Vile Čingrije“, rekao je gradonačelnik Franković dodavši kako će taj prostor biti u potpunosti otvoren za javnost, dok će se odluka o namjeni unutarnjeg prostora ovog vrijednog zdanja donijeti uskoro. Otkrio je također da je s ministrom državne imovine postignut dogovor prema kojem će ovo ministarstvo Gradu Dubrovniku bez naknade prepustiti zemljište u Komolcu za izgradnju dječjeg vrtića, dok će Grad otkupiti drugu parcelu površine 3000 metara kvadratnih, također na području Komolca, i to za izgradnju boćarske dvorane s društvenim sadržajima.

Na današnjem sastanku riješeni su i imovinsko-pravni problemi na otoku Šipanu, čime je otklonjena posljednja prepreka ishođenju građevinske dozvole za projekt izgradnje kanalizacijske mreže kao iznimno važnog infrastrukturnog projekta, za koji je gradonačelnik kazao da najbolje pokazuje namjere ove gradske uprave prema razviju Elafita.

Inače, na sastanku u Palači Ranjina potpisan je Ugovor o prenošenju prava korištenja zgrade bivšeg suda u Metkoviću za projekt dnevne bolnice Metković te ugovor o dodjeli na korištenje prostorija bivšeg doma JNA na Lastovu Općini Lastovo u svrhu prenamjene prostorija Doma mladih Ubli. Sastanku je povodom potpisivanja ugovora prisustvovao i načelnik Općine Lastovo Leo Katić. 

lijevo
desno